Un nou ceai provenit din China se face cunoscut – ceaiul alb. De peste 1000 de ani, chinezii au utilizat aceasta bautura, insa restul lumii a avut sansa de a afla de ea doar in urma cu putin timp. Acest articol va arata ce este ceaiul alb, tipurile de ceai disponibile si ce ar trebui sa stim despre acesta.

CE ESTE CEAIUL ALB?

Definitia de baza a ceaiului alb este urmatoarea: “cel mai putin procesat tip de ceai”. Ceaiul alb este facut din muguri albi si frunze selectionate ce au fost aburite si uscate cu atentie. Procesarea minima a ceaiului alb

insemna un continut mai mare de nutrienti decat ceaiul verde sau nergu. Acest lucru inseamna si ca ceaiul alb are cele mai multe beneficii asupra sanatatii.

Ceaiul alb furnizeaza deasemeni un gust extreme de placut. Numele provine de la mugurii inchisi ai plantelor de ceai ce au aspectul argintului. Silver Niddle este ceaiul alb de cea mai buna calitate ce contine doar acesti muguri avand o frumoasa aparitie.

Ceaiul alb are un gust foarte usor si delicat cu o aroma dulce ce iti incanta simturile fara a te coplesi. Nivelul de cofeina este mai mic decat in cafea, ceai verde sau negru. Acest lucru inseamna ca ceaiul alb este cea mai buna alegere poentru cei ce vor sa-si reduca aportul de cofeina.

VARIETATEA CEAIULUI ALB:

Ceaiul alb poate fi de 4 feluri.

Primul este Silver Niddle. Acesta este cel mai fin dintre toate si este facut doar din mugurii albi. Aroma delicata, usoara si dulce a acestui ceai l-a facut cel mai cunoscut.

Al doilea tip esre White Peony. Acesta este pe locul doi la calitate si contine atat muguri cat si frunze. Oricum, atat frunzele cat si mugurii au acelasi aspect de alb argintiu. Gustul este mai pronuntat iar culoarea este putin mai inchisa.

Cel de al treilea este Long Life Eyebrow ce ocupa acesta pozitie in clasament deoarece este realizat din frunzele ce raman in urma recoltei primelor doua tipuri de ceai alb.

Ultimul tip de ceai alb este Tribute Eyebrow. Acesta are o culoare mai inchisa.