Sezonul rece este sezonul in care sistemul nostru imunitar este pus la incercare, de aceea este bine sa il intarim din timp si sa il si intretinem pe tot parcursul iernii. Se stie deja ca vitamina C este extrem de importanta pentru sistemul imunitar, insa pe langa vitamina C avem nevoie si de minerale, glucide si lipide.

Un fruct foarte bogat in vitamina C este portocala. Fiind si unul din fructele recomandate pe timpul rece, portocala consumata in cantitatile optime, de minim 2 portocale mari, pe zi, va poate asigura o piele sanatoasa. Portocala este un fruct bogat in antioxidanti, ceea ce va ajuta la sanatatea inimii, daca este consumata pe termen lung si cu regularitate. Tineti minte ca portocalele va pot scapa de raceala si gripa.

Un alt fruct extraordinar pe timp de iarna este rodia, fiind extrem de bogata in fier, antioxidanti, vitamina C si polifenoli. Rodiile sunt foarte bogate in fibre, ceea ce ajuta in combaterea problemelor cardiovasculare. Este un fruct foarte eficient pentru persoanele anemice, facand ca simptomele sa fie mult mai usoare. O rodie pe zi, consumata sub forma de suc sau chiar mancata, va poate asigura toate aceste beneficii.

Strugurii, cunoscuti si ca fructele vinului, pot fi consumati cruzi sau pot fi inclusi in anumite salate de fructe. Beneficiile consumului de struguri sunt nenumarate, incepapand cu sanatatea pielii, a inimii si a altor afectiuni care pot aparea pe timpul iernii. Continutul foarte ridicat in antioxidanti si o sursa bogata de vitamina A, B1, B2 si potasiu, face ca strugurele sa fie un fruct foarte popular pe timpul iernii.

Banana, cu toate ca la prima vedere poate parea un fruct banal, este o sursa extraordinara de potasiu, ceea ce va ajuta la o mai buna presiune a sangelui in corp pe timpul iernii. Fiind foarte bogata in vitamine si fibre, banana ne ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.

Lamaia este o sursa importanta de vitamina C, si este un medicament miraculos cand este combinat cu miere pentru afectiunile gatului. Mentine si avantajeaza sistemul imunitar in fata bolilor iernii si va poate ajuta chiar si la indigestie si problemele aparute din cauza constipatiei, sau a problemelor dentare. Pentru a evita aceste probleme pe termen lung, consumati lamaie cu regularitate.

Combinand aceste cinci fructe, raceala si gripa, impreuna cu alte afectiuni care pot aparea pe timpul ierii, va vor ocoli cu siguranta.