La ce ne duce gandul cand auzim de ceai verde? Antioxidanti, sanatate, pierdere in greutate, cofeina. Sunt o gramada de beneficii de care putem profita daca bem ceai verde, chiar daca pentru unii cofeina nu este chiar asa de buna. Principalul motiv pentru care cineva ar putea refuza ceaiul verde este continutul de cofeina, care ar putea cauza insomnii.

Exista cateva modalitati prin care puteam reduce efectele cofeinei sau chiar sa le inlaturam.

  1. Inceput moderat – Continutul de cofeina dintr-o ceasca de ceai este de circa 20-70 miligrame. Daca nu aveti organismul obisnuit cu o asemenea cantitate de cofeina, ea va poate alunga somnul pe o perioada de timp destul de mare. Este bine sa incepeti cu cate o ceasca de ceai pe zi si sa observati cum reactioneaza organismul dumneavoastra la acesta. Puteti mari cantitatea treptat, insa urmariti cum reactioneaza organismul dumneavoastra pe parcurs. Daca incepeti sa nu va mai simtiti foarte bine micsorati cantitatea de ceai.
  2. Cunoasterea ceaiului – Sunt mai multe tipuri de ceai verde, asta inseamna nivele de cofeina diferite. De exemplu ceaiul „Gyokuro” contine multa cofeina in comparatie cu „Lapsang Souchong”.
  3. Cantitatea de ceai – Pentru a controla cantitatea cofeinei puteti incerca sa beti un ceai mai slab. De obicei la o infuzie se folosesc 2 lingurite de ceai verde, insa puteti reduce cantitatea la jumatate.
  4. Bea ceaiul cat e cald – Taninii din ceai, care contin antioxidanti puternici, pot reduce nivelul activitatii cofeinei din organism. Acestia se cumbina cu moleculele de cofeina la temperaturi ridicate. Asta va duce la efecte reduse ale cofeinei. Daca lasati ceaiul sa se raceasca moleculele de tanini se vor desparti de cele de cofeina.
  5. Evitati pliculetele – In comparatie cu ceaiul vrac, pliculetele contin mai putini antioxidanti si mai multa cofeina. De asemenea calitatea ceaiului din pliculete este mai proasta. Este de preferat sa alegeti ceaiulverde vrac.

Cu ajutorul acestor sfaturi va puteti bucura de mai mult ceai verde cu mai putina cofeina.