Ceaiul verde este cunoscut si folosit de catre oameni de peste 5000 de ani. Daca in trecut se afirma despre acesta ca este un medicament minune, astazi se stie ca nu este nimic miraculos in actiunea ceaiului verde, totul fiind demonstrat stiintific. Alcaloizii si compusii existenti in aceasta planta ne fac sa fim mai fericiti, sa imbatrinim mai greu si sa traim mai mult si mai sanatosi.

Acesta are numeroase indicatii terapeutice: accelereaza arderile, creste nivelul de energie si ne ajuta sa ardem caloriile in plus impiedicand depunerea grasimilor. Pe langa acestea, are un rol important in prevenirea aparitiei ridurilor.

Ceaiul verde are in compozitia lui cativa compusi care au o mare importanta in procesul de slabire, este vorba despre teanina, cafeina si catechina. Teanina are rol in relaxarea fizica si psihica dar fara a da stare de somnolenta totodata fiind responsabila si de imbunatatirea capacitatii de concentrare, memorare si invatare a creierului si de cresterea nivelului de dopamine si serotonina. Tot acest compus existent in ceaiul verde ajuta la detoxifierea organismului, este un energizant si este un medicament care poate fi utilizat in caz de oboseala cronica.

Foarte indicat in curele de slabire datorita compusilor aflati in el care ne ajuta sa scadem in greutate, in acelasi timp acesta ne tine intr-o forma buna.

Continuarea pe Demoiselle.ro