Consumul de ceai verde ar putea ajuta in lupta cu una dintre cele mai grave boli pe care le-a cunoscut omenirea, infectia cu HIV. Cercetatorii au descoperit ca una dintre componentele ceaiului verde, numita epigallocatechin gallate (EGCG), previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism.

Odata ce epigallocatechin gallate ajunge la celulele imunitare, impiedica HIV-ul sa patrunda in acestea.

Cercetarile sunt inca in faza incipienta si mai este nevoie de alte studii pentru a confirma acest efect.

Unul dintre cercetatorii ce au realizat acest studiu, profesorul Mike Williamson de la Universitatea Sheffield, afirma ca rezultatele cercetarii indica faptul ca un consum adecvat de ceai verde poate reduce riscul de infectare cu HIV si, de asemenea, poate incetini raspandirea virusului.

Nu este vorba despre un leac si nici despre o cale sigura de evitare a infectiei. Oricum, in cazul persoanelor infectate este bine sa fie folosit impreuna cu medicamentele antivirale prescrise de medici.

Se fac in continuare cercetari asupra cantitatilor de ceai verde consumat si efectul diferitelor cantitati asupra infectiei cu HIV.

Ceaiul verde este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra multor boli, precum bolile de inima, cancerul sau boala Alzheimer. Cercetarile continua si sunt sanse ca ceaiul verde sa fie cunoscut in curand si pentru efectele sale asupra infectiei cu HIV.