Este foarte important sa avem grija de sanatatea noastra in ziua de azi. Sunt persoane care nu agreeaza cofeina si, dupa cum stim, ceaiul verde contine cofeina. Pe zi ce trece auzim de tot mai multe efecte pozitive ale ceaiului verde si suntem sfatutiti sa il bem, insa persoanele care au probleme din cauza cofeinei ar trebui sa fie precaute.

Desi ceaiul verde are foarte multe efecte benefice, acesta are si cateva efecte negative. Acestea sunt palpitatii ale inimii, insomnii si altele, cauza lor fiind continutul de cofeina, care, pentru unele persoane, este daunatoare. Aceasta problema a fost rezolvata in urma aparitiei ceaiului verde decofeinizat. Desi nivelul de cofeina din ceai este foarte scazut, persoanele foarte sensibile la cofeina ar trebui sa bea ceai verde decofeinizat.

Ce cantitate de cofeina are o ceasca de ceai?

La o cantitate de aproximativ 200 mililitri de ceai, continutul de cofeina este de aproximativ 40 miligrame. Dupa cum se poate observa, ceaiul verde contine relativ putina cofeina si, daca asta nu este o problema, veti beneficia de toate efectele benefice ale acestei bauturi.

Desi ceaiul verde contine cofeina, acesta contine si antioxidanti precum polifenolii ce sunt benefici organismului. Antioxidantii previn unele tipuri de cancer, scad nivelul colesterolului din organism si pot imbunatati sistemul imunitar. Efectele ceaiului verde sunt uimitoare si acesta poate fi motivul principal pentru care chinezii au continuat sa il bea pana in zilele noastre.

Daca va temeti de efectele negative ale cofeinei, puteti sa consumati ceai verde decofeinizat. Chiar daca nu mai contine cofeina, are acelasi gust. Marea parte de cofeina din ceai este inlaturata in procesul de decofeinizare, insa studiile au aratat ca odata cu inlaturarea ei, sunt eliminati si o parte din antioxidanti.

Daca aveti probleme majore din cauza cofeinei veti alege probabil varianta de ceai decofeinizata, insa daca nu aveti probleme, este recomandat sa consumati ceaiul verde simplu.

In concluzie, efectele benefice ale ceaiului verde depasesc cu mult efectele sale negative.