In cazul in care nivelul dumneavoastra de colesterol din sange este prea mare, ar trebui sa incercati ceaiul verde.

Cercetatorii au analizat informatiile din 14 studii efectuate intre anii 1967 si 2010 si au ajuns la concluzia ca ceaiul verde sau suplimentele pe baza de ceai verde micsoreaza in mod semnificativ nivelul colesterolului total si al celui “rau” (lipoproteinele cu densitate joasa, sau LDL) din sange. Acest lucru pare sa se intample indiferent de cantitatea de ceai verde consumata, de perioada in care este consumat, sau de starea de sanatate a celui ce il consuma. In plus, se pare ca nivelul colesterolului “bun” (lipoproteinele cu densitate inalta, HDL) nu este afectat de consumul de ceai verde.

Un nivel ridicat de colesterol LDL in sange, poate duce la depuneri pe interiorul arterelor si la formarea de placi pe vasele de sange, ce pot provoca boli cardiovasculare. Colesterolul HDL poarta colesterolul LDL din artere catre ficat, unde urmeaza a fi pregatit pentru eliminarea din organism. Reducerea lipidelor din organism cu un procent duce la reducerea sanselor de a avea un atac de cord cu trei procente.

Intrucat ceaiul verde nu este fermentat, acesta contine multi antioxidanti, vitamine, minerale si polifenoli. Pe langa faptul ca acesta reduce nivelul colesterolului din sange, ceaiul verde mai are si multe alte beneficii.