Conform studiilor, ceaiul verde ne-ar putea ajuta sa devenim mai inteligenti: acesta imbunatateste memoria si ar putea ajuta la tratarea dementei.

Rezultatele studiilor indica faptul ca extractul de ceai verde imbunatateste abilitatile creierului. Cercetatorii au observat imbunatatiri semnificative ale memoriei, dupa consumul acestei bauturi.

Ceaiul verde a fost asociat intotdeauna cu un stil de viata sanatos, iar noi studii indica faptul ca acesta este foarte bun pentru mintea noastra.

Cercetatorii sustin ca ceaiul verde imbunatateste anumite functii cognitive, in special memoria. Rezultatele noilor cercetari indica faptul ca ceaiul verde ar putea fi folosit la tratarea dementei si a altor tipuri de afectiuni psihiatrice.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Basel, Elvetia, au observat imbunatatiri semnificative in rezultatele unor sarcini bazate pe utilizarea memoriei, dupa consumul de ceai verde.

Conform rezultatelor acestor studii, ceaiul verde ar putea fi folosit pentru a trata pierderea de memorie, cauzata de bolile psihiatrice, sau ca parte a proceselor de recuperare.

Voluntarii acestor studii au consumat o bautura cu extract de ceai verde inainte de a realiza diverse teste bazate pe folosirea memoriei. Prin monitorizarea activitatii cerebrale, cercetatorii au observat o imbunatatire a conectivitatii dintre lobii frontal si parietal ai creierului.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul Psychopharmacology.