Ceaiul verde este studiat de mult timp pentru proprietatile sale anticancerigene. Noi cercetari, publicate in jurnalul “Cancer Science” vin cu inca doua motive pentru a bea ceai verde.

Multe din studiile realizate pana in prezent au aratat eficacitatea unui anumit component din ceaiul verde, numit EGCG (epigalocatechin galatul). In noul studiu, cercetatorii au testat acest component, impreuna cu altele doua, ce se gasesc in ceaiul verde, CG (catechin galatul) si ECG (epicatechin galatul), impotriva unuia dintre cele mai grave tipuri de cancer, cel pancreatic. Cercetatorii au testat abilitatea acestor nutrienti de a stopa extinderea cancerului si activitatea inflamatorie in celulele pancreatice afectate.

Rezultatele au fost impresionante: cercetatorii au observat ca ECGC-ul a incetinit extinderea cancerului si a redus inflamatiile celulare, insa si mai impresionant a fost faptul ca CG-ul si ECG-ul au fost mult mai eficiente decat ECGC-ul.

Aceasta cercetare poate fi in folosul celor ce sufera de aceasta oribila boala, sau de alte tipuri de cancer, pentru a o combate, cat si pentru a o preveni. Suplimentele cu EGCG pot ajuta, insa consumand ceai verde puteti beneficia si de ceilalti nutrienti, care conform acestui studiu, sunt chiar mai eficienti.