Ştim cu toţii că ceaiurile au diferite efecte benefice asupra organismului. Infuzia de lămâie ne prinde foarte bine atunci când suntem răciţi, cea din fructe goji creşte puternic imunitatea, în timp ce ceaiul negru este renumit ca fiind un înlocuitor eficient şi sănătos al cafelei. Ştiaţi însă că ceaiul verde este ideal pentru slăbit?

Dacă sunteţi un cititor fidel al portalului, cu siguranţă că aţi aflat acest lucru la un moment dat. Sau dacă aţi urmărit lumea showbizz-ului, căci o multitudine de vedete au inclus în dietele lor acest produs. Printre adepţii acestei plante-minune se numără persoane cunoscute pentru faptul că sunt chiar puţin „prea slabe”, aşa cum este de exemplu Victoria Beckman sau supermodelul Sophie Dahl. Iată că avem aici confirmări reale ale efectivităţii ceaiului verde.

Mulţumită conţinutului său bogat în polifenol şi cafeină, ceaiul verde stimulează metabolismul iar în felul acesta produce o ardere mai rapidă a grăsimilor din organism care, deşi nu este vizibilă imediat, aduce rezultate foarte bune pe termen lung. Studiile au arătat că consumul regulat de ceai verde poate creşte rata metabolismului cu până la 4%, fără a afecta ritmul cardiac, aşa cum se întâmplă în cazul cafelei, spre exemplu. Tot studiile au demonstrat că se pot arde până la 43% mai multe grăsimi dacă, de-a lungul unei zile, se beau 3-5 ceşti de ceai verde.

Dacă vă doriţi să scăpaţi de ţesutul adipos, în special în zona abdomenului, orice nutriţionist vă va recomanda câteva ceşti de ceai verde pe zi. În câteva luni veţi obţine rezultate foarte bune, mai ales dacă combinaţi ceaiul şi cu o dietă alimentară echilibrată. S-au făcut studii asupra unei grupe de persoane supraponderate, care au consumat pentru mai mult de zece ani cel puţin o ceaşcă de ceai verde în fiecare zi. S-a constatat că în cazul acestora, procentul ţesuturilor adipoase era considerabil mai mic decât la persoanele neconsumatoare de ceai verde.

Iar beneficiile ceaiului verde nu se opresc nici pe departe aici. Un studiu făcut de către Ministerul Agriculturii Statelor Unite ale Americii a arătat că într-o ceşcă de ceai verde se găseşte un conţinut mai mare de flavonoide decât în oricare alt fel de produs care, în mod obişnuit, este considerat sănătos. Îndrăznim să includem aici chiar şi fructele şi legumele proaspete!

De asemenea, un aspect foarte important mai este acela că ceaiul verde reglează prin controlul carbohidraţilor şi nivelul zahărurilor din sânge, ceea ce previne dezvoltarea unor condiţii medicale grave, precum obezitatea severă sau diabetul. Acesta este şi motivul pentru care ceaiul verde este recomandat în majoritatea dietelor de slăbit populare, precum Atkins.

Aşadar, dacă doriţi să pierdeţi în greutate, cel mai bun pas, pe care puteţi să îl faceţi, este să găsiţi un sortiment de ceai verde care să fie pe placul dvs. şi să-l introduceţi în stilul vostru obişnuit de viaţă. În cel mai rău caz veţi petrece câteva momente minunate de relaxare şi vă veţi reîncărca resursele de energie… aşa că de ce să nu-i daţi o şansă?