Conform unui studiu publicat in “British Journal of Nutrition”, suplimentele alimentare cu extract de ceai verde ar putea proteja pielea impotriva arsurilor solare si a altor probleme cauzate de radiatiile ultraviolete.

Dupa o administrare a suplimentelor alimentare cu extract de ceai verde, pentru o perioada de 12 luni, nivelurile de compusi ai ceaiului verde, din piele, au crescut, acest lucru ducand la o scadere semnificativa a nivelurilor markerilor inflamatori, dupa expunerea pielii la raze ultraviolete.

Conform afirmatiilor cercetatorilor de la Universitatile din Manchester, Bradford si Leeds, acest studiu aduce dovezi in ceea ce priveste transferul catehinelor in piele, in urma administrarii orale a suplimentelor pe baza de ceai verde.

Cercetatorii au recrutat 14 persoane cu o varsta medie de 42 de ani, din care 12 erau femei, carora le-au administrat doze mici de suplimente pe baza de ceai verde (540 mg catehine), in combinatie cu Vitamina C. Intrucat o cana de ceai verde (250 ml) contine aproximativ 300 mg de catehine (EC, ECG, EGC si EGCG), cantitatea administrata in studiu (540 mg) poate fi atinsa cu usurinta in viata de zi cu zi.

Efectele suplimentelor alimentare au fost studiate atat inainte, cat si dupa administrare, prin expunerea pielii la razele ultraviolete si prin masurarea arsurilor solare. Rezultatele studiului au indicat un nivel mai ridicat al catehinelor din piele dupa administrarea suplimentelor pe baza de ceai verde. Desi markerii inflamatori au crescut dupa expunerea la razele UV, unii dintre acestia au prezentat niveluri mai scazute, datorita trecerii catehinelor in piele.

Cu ajutorul acestui studiu, lista beneficiilor aduse de consumul de ceai verde se mareste. Majoritatea cercetarilor realizate pana in prezent, asupra ceaiului verde, au indicat faptul ca acesta reduce riscul imbolnavirii cu Parkinson, ajuta la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos, a igienei orale si tine kilogramele in plus la distanta.