Maduva spinarii detine un rol foarte important in organismul uman si are functia de a controla activitatile reflexe simple si de a conduce informatiile dintre creier si sistemul nervos periferic. Forma acesteia este similara cu un cilindru usor turtit. Acesta este locul de unde pornesc nervii spinali care ajuta la miscarea membrelor inferioare si superioare. Deteriorarea maduvei spinarii poate duce la paralizie si chiar la moarte, astfel incat medicii si cercetatorii se lupta pentru gasirea solutiilor impotriva afectiunilor maduvei spinarii.

Conform unui studiu publicat in jurnalul stiintific numit “Cercetarea Regenerarii Neuronale”, consumarea ceaiului verde poate avea efecte benefice in protejarea creierului in cazul in care maduva spinarii este afectata sau deteriorata. Datorita antioxidantilor pe care ii contine ceaiul verde de calitate, stresul de care poate suferi atat creierul cat si intregul organism in cazul unui traumatism la nivelul maduvei spinarii, poate fi inlaturat sau cel putin micsorat.

Beneficiile ceaiului verde sunt bine-cunoscute de catre majoritatea persoanelor interesate de implementarea metodelor alternative de tratare a diferitelor afectiuni. Ceaiul verde avantajeaza in lupta impotriva cancerului, reduce nivelul de colesterol, ajuta la pastrarea sanatatii arterelor, controleaza diabetul, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si ofera putere intregului metabolism, atunci cand este baut de trei ori pe zi, pe termen lung.

Afectiunile maduvei spinarii, precum CLL, un tip de cancer in care se produc prea multe limfocite de catre maduva spinarii sau leucemia sunt tratate, de obicei, cu medicamente extrem de nocive pentru restul organismului si foarte puternice. Cercetatorii au descoperit in urma unor experimente ca ceaiul verde consumat in cantitati mari poate ucide celulele afectate de leucemie. Substanta cunoscuta sub denumirea de „Epigallocatechin Gallate” este cea care ofera sperante medicilor, datorita proprietatilor vindecatoare pe care le are.

Cu toate acestea, ceaiul verde nu are capacitatea de a vindeca afectiuni care deterioreaza maduva spinarii de unul singur, intrucat aceste boli afecteaza intregul corp intr-un timp foarte scurt. Consumul de ceai verde, in mod constant, a demonstrat faptul ca ganglionii limfatici inflamati in urma cancerului provocat de traumatismele maduvei au scazut in dimensiuni cu pana la jumatate, la fel si in cazul tratamentului impotriva producerii limfocitelor din cazul leucemiei.

Extractul de ceai verde este extrem de benefic organismului uman in orice situatie, insa si-a dovedit eficacitatea in afectiuni grave precum acestea. Scopul actual al cercetatorilor este de a stabiliza bolile care afecteaza maduva spinarii cu ajutorul ceaiului verde si de a demonstra, in mod palpabil, beneficiile acestuia. Conform cercetatorului de renume Jianbo Zhao si a colegilor lui, ceaiul verde a demonstrat ca poate proteja maduva spinarii impotriva oxidarii si a expunerii la stres. Oxidarea acestui tesut poate sa cauzeze afectiuni foarte grave care sa influenteze nivelul de proteina din organism si pana si structura ADN-ului uman.

Clinicile de oncologie sunt de acord cu tratarea bolnavilor cu extract de ceai verde impreuna cu medicatia clasica impotriva acestor afectiuni. Beneficiile incredibile oferite de ceaiul verde au fost descoperite cu mult inaintea erei noastre si este foarte cunoscut pentru capacitatile de vindecare, insa utilizarea lui in tratarea afectiunilor foarte grave a devenit populara numai in ultimii ani.