Ceaiul oolong este un ceai chinezesc traditional, foarte popupar in restaurantele chinezesti. In China, ceaiul oolong a fost folosit de-a lungul timpului in medicina, iar un studiu a demonstrat efectul acestuia in controlarea obezitatii. Moleculele de polifenoli din ceai sunt eficace in controlul obezitatii, prin activarea enzimelor responsabile pentru dizolvarea trigliceridelor.

Din acest punct de vedere, ceaiul oolong este cu pana la 157% mai eficient decat ceaiul verde, iar din acest motiv, este cel mai cautat, cand vine vorba de scaderea in greutate. Prin consumul de 2 cesti de ceai oolong, pe zi, metabolismul este accelerat, iar efectul de ingrasare al carbohidratilor este redus. In plus, acest ceai mai are si alte beneficii, polifenolii contribuind la prevenirea si reducerea cariilor dentare.

Ceaiul oolong actioneaza si impotriva dermatitei atopice. Cercetatorii au descoperit ca 64% din persoanele suferinde au prezentat ameliorari dupa consumul de ceai oolong. Acest ceai contine antioxidanti care lupta impotriva anumitor tipuri de cancer, poate reduce nivelul colesterolului rau si poate imbunatati sistemul imunitar.

Ceaiul oolong poate fi gasit in multe forme si imbogatit cu diverse arome, insa acesta este recunoscut dupa gustul dulceag si aroma florala. Poate fi gasit atat in ceainarii si magazine naturiste cat si pe internet.