Ciocolata este printre cele mai delicioase dulciuri, atat de buna incat se spune ca noua din zece oameni o adora; iar a zecea persoana minte intotdeauna. Cum lucrurile bune in viata sunt in cantitati mici, consumul excesiv poate dauna. Cu toate acestea, in multiutidinea de sortimente, gasim ciocolata neagra. Conform unor studii aceasta este benefica pentru organismul tau.

Reteta pentru ciocolata contine putine ingrediente: cacao, amestec de grasimi si zahar pudra. Conform normelor europene, sunt necesare minim 35 procente substanta de cacao pentru incadrarea la ciocolata neagra. Procentul creste  pana la 70% si chiar 99%.

Degustatorii i-au provocat pe producatorii de ciocolată sa elimine ingrediente precum emulgatori, vanilie sau chiar zahar de la adevarata reteta de ciocolata.
Cu toate acestea, ati sacrifica din gustul dulce pentru beneficiile de sanatate pe care ciocolata neagra le aduce?

Adevarata problema, cand vine vorba de ciocolata, este ca mana si gura noastra au fost de acord cu multi ani in urma ca ratiunea nu isi are loc in privinta consumului de ciocolata dulce.
Solutia este sa balansam consumul cu ciocolata neagra care aduce unele beneficii reale. Ciocolata neagra are mult mai multi antioxidanti datorita procentului mare de cacao. Gasim si substante precum epicatechine si catechine, similare celor din ceaiul verde. Aceste caracteristici specifice creeaza unele beneficii: ciocolata neagra este buna pentru inima, scade tensiunea arteriala, scade din colesterolul rau cu pana la 10%, stimuleaza productia de endorfine, care da un sentiment de placere, si conține serotonina, care actioneaza ca un sedativ.

Secretul este sa nu inlocuim alimentele sanatoase cu ciocolata. Mai mult decat atat, este recomandat sa cautam ciocolata cu o concentratie mai mare de cacao pentru ca deja mancam mai mult dulce (in general zahar) decat ne imaginam.

Pana la urma, voi care credeti ca este cea mai buna ciocolata?