Inflamatia cronica provoaca o multime de boli printre care se numara si artrita, rinita alergica sau ateroscleroza. Deoarece medicamentele antiinflamatorii folosite pe termen lung au efecte secundare iata o lista cu alimentele antiinflamatorii, multe din ele actionand mai bine decat medicamentele, fara efecte secundare.
Usturoiul
Usturoiul este un remediu ancestral. Usturoiul este de un real ajutor in combaterea artritei si a reumatismului fiind un aliment antiinflamator. Usturoiul reduce in mod natural durerea si inflamatia din organism, asta datorita compusilor sulfurati continuti.
Sparanghelul
Sparanghelul este diuretic, faciliteaza digestia. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, sparanghelul stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase.
Marul
Marul este un mare clasic al medicinii traditionale. Acesta albeste dintii, scade colesterolul, purifica. Consumat in mod regulat, marul favorizeaza lupta impotriva reumatismului si impotriva artritei facand parte din alimentele antiinflamatorii.
Cartofii
Extrem de nutritivi, cartofii sunt bogati in fibre, minerale, in Vitaminele B si C. Alcalini, cartofii purifica organismul, alina inflamatiile si favorizeaza circulatia. Sucul de cartofi este un puternic antiinflamator, avand un efect similar cu efectul terapeutic al cortizonului, recomandat in caz de inflamatii articulare.
Orezul
Orezul este bogat in Vitamina B, este tonic, digestiv si are proprietati antiinflamatorii.
Uleiul de masline extra virgin
Uleiul de masline are in compozitia sa ALA (acid alfa-linoleic), un puternic antiinflamator.
Morcovul
Morcovul este esential intr-un regim alimentar echilibrat. Morcovul este bogat in vitaminele A, B, C si E. Beta-carotenul continut de morcov are proprietati antiinflamatorii.
Varza
Varza este numita de catre nutritionsiti si de catre fitoterapeuti „leguma minune”. Varza contine un numar mare de vitamine esentiale: A1, B1, C, E, K, U si de minerale. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii varza este un excelent remediu natural impotriva durerii recomandat in caz de: reumatism, entorse, colici hepatice.
Ceapa
Ceapa este bogata in oligoelemente, minerale si sulf. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii ceapa este recomandata persoanelor care sufera de guta sau de artrita, reducand simptomele acestor afectiuni.
Grapefruit
Bioflavonoizii sunt niste substante chimice gasite din abundenta in citrice, foarte eficiente in lupta cu inflamatiile la nivel celular. Prin actiunea lor, bioflavonoizii impiedica eliberarea substantelor chimice care determina aparitia inflamatiilor.
Ananasul si papaya
Ananasul si papaya sunt doua fructe care contin substante antiinflamatorii din abundenta. Aceste substante se numesc enzime proteolitice.
Avocado
Fructul de avocado contine o multime de compusi diferiti care lupta cu inflamatia si anume: fitosteroli, acizi grasi Omega 3 si carotenoizi.
Sucul de cirese
Datorita antocianelor din compozitia cireselor, aceste fructe se numara printre cele mai puternice antiinflamatoare naturale prevenind formarea radicalilor liberi. Persoanele care sufera de artrita ar trebui sa consume suc de cirese de trei ori pe zi.
Descarca GRATUIT ghidul "Prepararea ceaiului"
Vei fi redicrectionat catre un link de unde poti accesa, gratuit, ghidul.
Te-ai abonat cu succes la newsletter.