• Seminte de argan

Utilizarea uleiului de argan pentru imbunatatirea rezistentei unghiilor, in cazul aplicarii gelurilor UV

Industria ingrijirii corporale a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare deosebita, datorita preocuparii femeilor pentru modul in care este perceputa imaginea lor publica. Accesorizarea tinutelor vestimentare feminine urmeaza indeaproape trendul marilor designeri ai caselor de moda. Stilistii s-au specializat in coafura, make-up, manichiura si pedichiura, principalele directii de dezvoltare ale domeniului serviciilor de intretinere a frumusetii si sanatatii fizice.

Cea mai moderna si mai inovatoare tehnica de manichiura din prezent, este reprezentata de unghiile tehnice, realizate cu ajutorului gelului UV, care se aplica pe unghii si se intareste sub actiunea razelor emise de lampa cu ultraviolete. Unghiile realizate cu ajutorul gelului UV se pot colora in diferite nuante, existand chiar si posibilitatea de decorare a acestora cu ajutorul desenelor. In plus, un nou trend in materie de unghii tehnice realizate cu geluri UV, este reprezentat de aplicarea pe patul unghial a unor ornamente minuscule, fine si stralucitoare, a strasurilor care completeaza tinutele de ocazie si chiar a unor modele tridimensionale sau realizate in mod artizanal, sub forma de filigran.

Unghiile cu gel care se usuca si se intareste sub actiunea razelor ultraviolete, au un aspect natural, sunt fine, lucioase, flexibile si subtiri. De aceea, acest tip de manichiura este preferat de majoritatea femeilor, in locul manichiurii clasice cu oja si lacuri standard sau a celei pe baza de acril. Desi au o rezistenta mai mare in timp in comparatie cu alte tipuri de manichiura, unghiile tehnice cu geluri UV sunt sensibile la actiunile mecanice, existand pericolul sa se fisureze si sa se rupa. Pentru a contracara aceasta posibilitate, stilistii din domeniul manichiurii si al pedichiurii recomanda tratamentul cu unele produse naturiste, avand ca efect cresterea rezistentei unghiilor la actiunea factorilor externi, de natura mecanica. Uleiul de argan presat la rece este unul dintre suplimentele naturiste care hidrateaza cuticulele si patul unghial, pana in cel mai profund strat cutanat, ajutandu-le sa isi pastreze aspectul natural si sanatos, in urma realizarii manichiurii cu ajutorul gelurilor UV, dar si sa devina mai rezistente.

Datorita acizilor grasi pe care ii contine (acidul linoleic, miristic, palmitic, alfa-linoleic, Omega 3, 6 si 9 etc.) si a concentratiei mari de vitamina E, uleiul de argan are un rol important in regenerarea tesuturilor cutanate, a unghiilor si a parului. Acest ulei este utilizat in industria cosmetica la scara larga, fiind inclus in numeroase proceduri care au efect de hidratare a tegumentelor, a cuticulelor si a patului unghial. Daca este administrat in mod constant, pe o perioada de cateva luni, ca tratament de intretinere a cuticulelor si a patului unghial, unghiile devin fine si catifelate, pastrandu-si aspectul sanatos si natural un timp indelungat. Uleiul de argan se poate aplica pe cuticule si dupa efectuarea manichiurii cu geluri UV,  in fiecare seara, inainte de culcare.

Datorita efectului sau puternic hidratant si de regenerare celulara, uleiul de argan este utilizat in industria intretinerii frumusetii si a sanatatii corporale, fiind administrat atat pe cale orala, cat si local, pe suprafata unghiilor, ori de cate ori se efectueaza manichiura cu geluri care se usuca sub actiunea razelor UV.

By | 2017-06-08T03:58:13+00:00 iunie 16th, 2015|Suplimente nutritive|0 Comments

Adauga comentariu