• Sala de fitness

Tratamentul artritei cu ajutorul aparatelor de fitness

Afectiunile de tip inflamator, localizate la nivelul articulatiilor organismului uman, sunt din ce in ce mai frecvente, nu numai in randul adultilor, ci si la persoanele tinere. Una dintre cele mai raspandite boli din aceasta categorie, este artrita reumatoida. Sursa afectiunii este o infectie cauzata de diverse bacterii si virusi, printre care, cel mai frecvent intalnite sunt: Salmonella, Yersinia, Shigella, Chlamydia, Mycoplasma etc. Aceste microorganisme pot fi localizate in interiorul aparatului urinar, genital sau al tubului digestiv. Uneori, infectia care declanseaza artrita reactiva se poata instala la nivelul tractului respirator, responsabile de aparitia ei fiind microorganismele Chlamydia Pneumoniae sau E. Coli. Terenul genetic influenteaza in proportie de 70 – 80% aparitia acestei boli.

Artrita reactiva este specifica persoanelor tinere cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani si se manifesta prin inflamarea articulatiilor, mai ales in regiunea inferioara a organismului uman (pelvis, articulatiile membrelor inferioare). Tumefactia este insotita de dureri puternice, avand ca efect limitarea miscarilor. Primul si cel mai frecvent simptom este, de obicei, aparitia durerii la nivel pelvian si fesier, intensitatea ei fiind mai puternica in cursul noptii si al diminetii, dupa o noapte de repaus. Durerea este insotita de reducerea mobilitatii, persoana afectata avand dificultati in schimbarea pozitiei si in timpul deplasarii. Ridicarea din pat dimineata se poate dovedi un proces dureros, aparand senzatia de „intepenire” a zonei lombare. Un alt simptom „vizibil” este inflamatia degetelor (dactilita), acestea avand aspectul unor carnaciori. In plus, boala poate dezvolta si simptome extraarticulare, ca de exemplu: astenia generalizata, cu scadere in greutate, febra usoara si moderata, afectarea mucoasei cutanate si a celei oculare, tulburari de conducere la nivelul cordului, afectarea nervilor periferici cu senzatia de amortire a membrelor superioare si inferioare etc.

Tratamentul artritei reactive este complex si indelungat, vizand atat reducerea manifestarilor inflamatorii cu ameliorarea durerilor, cat si reabilitarea functiei locomotorii, cu ajutorul exercitiilor fizice tintite pe anumite grupe de muschi. O componenta importanta a schemei terapeutice este prevenirea recaderilor si remisia simptomatologiei dureroase si inflamatorii pe o perioada de timp cat mai lunga, prin intermediul medicatiei si al exercitiilor fizice practicate in mod regulat, cu ajutorul aparatelor de fitness. Tratamentul afectiunii contine preponderent medicamente antiinflamatorii si analgezice, administrate pe cale orala si local, sub forma unguentelor – indometacin si diclofenac – ce contin substante active antiinflamatorii si antialgice.

Dupa disparitia simptomelor dureroase, pacientului ii este recomandat un program adecvat de exercitii fizice, efectuate cu ajutorul unor aparate de fitness bune, sub supravegherea personalului medical specializat in gimnastica medicala, kinetoterapie si masaj. Grupele musculare care sustin articulatiile corpului uman trebuie antrenate zilnic, pentru a spori gradul lor de tonifiere. In plus, antrenamentul zilnic va contine exercitii de elongatie a musculaturii si a ligamentelor si de crestere a mobilitatii articulare, cu scopul de a preveni reaparitia simptomelor acute.

Un tratament corect, orientat pe doua directii de actiune – medicamente administrate pe cale orala sau injectabila si locala, sub forma cremelor ce contin ca substante antiinflamatorii si un program adecvat de exercitii fizice – asigura buna functionare a organismului uman, prevenind reaparitia simptomelor de artrita reactiva.

By | 2017-06-08T04:00:17+00:00 iunie 25th, 2015|Tratamente alternative|0 Comments

Adauga comentariu